Muhallebisi için:
1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı şeker
1 Vanilya
Yarım paket krema (100ml.)
2,5 Su bardağı süt
Arasına:
1 Paket Ülker kakaolu bisküvi (125gr.)
Üzeri için:
2 Şeftali (sert ve az şekerliydi)
1 Yemek kaşığı şeker, tarçın
Yarım paket krema (100ml.)
1 Tatlı kaşığı mısır nişastası
Yapılışı: Krema hariç tüm muhallebi
malzemelerini karıştırıp pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca kremayı ekleyip
mikserle çırpın. Bisküviyi rondoda toz haline getirin. 1 Kat muhallebi 1 kat
bisküvi olacak şekilde kaselere koyun. En üstlerine de bisküvi koyun. Bir
kenarda soğumaya bırakın. Şeftalileri soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Şeftaliyi
ve 1 yemek kaşığı şekeri tavaya alın. Şeftaliler dirili kalacak şekilde
pişirin. Tarçın ekleyip, 2-3 dakika daha pişirin. Kremayı ekleyip 2-3 taşım
kaynatın. Az suyla sulandırılmış 1 tatlı kaşığı nişastayı ilave edin ve
pişirin. Soğumuş olan tatlıların üzerlerine, şeftalili tatlıyı koyun. 1 Gece
buzdolabında bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder