Bisküvili Şeftalili Tatlı

 


Muhallebisi için:

1 Yumurta sarısı

1 Yemek kaşığı un

1 Yemek kaşığı mısır nişastası

Yarım su bardağı şeker

1 Vanilya

Yarım paket krema (100ml.)

2,5 Su bardağı süt

Arasına:

1 Paket Ülker kakaolu bisküvi (125gr.)

Üzeri için:

2 Şeftali (sert ve az şekerliydi)

1 Yemek kaşığı şeker, tarçın

Yarım paket krema (100ml.)

1 Tatlı kaşığı mısır nişastası 

Yapılışı: Krema hariç tüm muhallebi malzemelerini karıştırıp pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca kremayı ekleyip mikserle çırpın. Bisküviyi rondoda toz haline getirin. 1 Kat muhallebi 1 kat bisküvi olacak şekilde kaselere koyun. En üstlerine de bisküvi koyun. Bir kenarda soğumaya bırakın. Şeftalileri soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Şeftaliyi ve 1 yemek kaşığı şekeri tavaya alın. Şeftaliler dirili kalacak şekilde pişirin. Tarçın ekleyip, 2-3 dakika daha pişirin. Kremayı ekleyip 2-3 taşım kaynatın. Az suyla sulandırılmış 1 tatlı kaşığı nişastayı ilave edin ve pişirin. Soğumuş olan tatlıların üzerlerine, şeftalili tatlıyı koyun. 1 Gece buzdolabında bekletin.

 


Yorumlar