1 Yumurta
2 Su bardağı
yulaf ezmesi
Çeyrek su
bardağı süt
2 Yemek
kaşığı dolusu bal
2 Yemek
kaşığı sıvı yağ
1 Çay aşığı
karbonat
1 Avuç sarı kuru
üzüm
5 Adet İran
hurması
Üzeri için:
Fındık içi
ve ceviz içi
Yapılışı: Yulaf
ezmesini rondoda toz haline getirin. Yumurtayı, yağı, balı, sütü bir kâsede
çırpın. Islatılıp fazla suları sıkılmış üzümü, küçük küp doğranmış hurmayı
ilave edip karıştırın. Yulaf ununu ve karbonatı ekleyip karıştırın. Küçük bir fırın
kabına pişirme kâğıdı serin. Yulaflı kek hamurunu fırın kabına dökün. Üzerine
fındık ve ceviz içi koyup, fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder