Yulaflı Kek

 


1 Yumurta

2 Su bardağı yulaf ezmesi

Çeyrek su bardağı süt

2 Yemek kaşığı dolusu bal

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Çay aşığı karbonat

1 Avuç sarı kuru üzüm

5 Adet İran hurması

Üzeri için:

Fındık içi ve ceviz içi

Yapılışı: Yulaf ezmesini rondoda toz haline getirin. Yumurtayı, yağı, balı, sütü bir kâsede çırpın. Islatılıp fazla suları sıkılmış üzümü, küçük küp doğranmış hurmayı ilave edip karıştırın. Yulaf ununu ve karbonatı ekleyip karıştırın. Küçük bir fırın kabına pişirme kâğıdı serin. Yulaflı kek hamurunu fırın kabına dökün. Üzerine fındık ve ceviz içi koyup, fırında pişirin.

 


Yorumlar