Hamuru için:
2 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı şeker
2 Çay bardağı un
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
Kreması için:
1 Yumurta
2 Su bardağı süt
4 Yemek kaşığı şeker
3 Yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı margarin
1 Vanilya
Üzeri için: 1 Büyük muz
Yapılışı: Krema malzemelerini karıştırıp pişirin. Kremayı ara
ara karıştırarak soğutun. Yumurtalarla şekeri çırpma kabına alıp, iyice çırpın.
Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave
edip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış tart kek kalıbına hamuru dökün. Havasını
almak için 2-3 kez kalıbı tezgâha vurun hafifçe. Keki fırında pişirip, kalıbından çıkarın ve
soğutun. Kekin üzerine kremayı döküp yayın. Üzerine muz dilimlerini koyun.
Muzların üzerine fırçayla limon suyu sürün. Keki oda ısısında soğuttuktan sonra
buzdolabında birkaç saat bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder