Tart Kek


 

Hamuru için:

2 Yumurta

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Çay bardağı süt

1 Çay bardağı şeker

2 Çay bardağı un

1 Vanilya

1 Kabartma tozu

Kreması için:

1 Yumurta

2 Su bardağı süt

4 Yemek kaşığı şeker

3 Yemek kaşığı un

Yarım yemek kaşığı margarin

1 Vanilya

Üzeri için: 1 Büyük muz

Yapılışı: Krema malzemelerini karıştırıp pişirin. Kremayı ara ara karıştırarak soğutun. Yumurtalarla şekeri çırpma kabına alıp, iyice çırpın. Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış tart kek kalıbına hamuru dökün. Havasını almak için 2-3 kez kalıbı tezgâha vurun hafifçe.  Keki fırında pişirip, kalıbından çıkarın ve soğutun. Kekin üzerine kremayı döküp yayın. Üzerine muz dilimlerini koyun. Muzların üzerine fırçayla limon suyu sürün. Keki oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabında birkaç saat bekletin.

 

 


Yorumlar