60gr.
Margarin
2,5 Su
bardağı süt
Yarım Su
bardağı şeker
Yarım su
bardağı un
Sosu için:
2 Su bardağı
dolusu şekersiz şeftali kompostosu tanesi
Yarım su
bardağı su
2 Yemek
kaşığı şeker
1 Yemek
kaşığı dolusu mısır nişastası
Yapılışı:
Margarinde unu hafifçe kavurun. Sütü ve şekeri ilave edip pişirin. Ocaktan
alıp, 5 dak. mikserleyin. Kaselere paylaştırın. Sosunu hazırlamak için, şeftali
kompostosunu rondo da püre haline getirin. Tüm sos malzemesini ve şeftali
püresini küçük bir tencerede karıştırıp pişirin. Soğuyan muhallebilerin
üzerlerine şeftali sosunu dökün. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis
yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder