Şeftali Soslu Tavuk Göğsü

 


60gr. Margarin

2,5 Su bardağı süt

Yarım Su bardağı şeker

Yarım su bardağı un

Sosu için:

2 Su bardağı dolusu şekersiz şeftali kompostosu tanesi

Yarım su bardağı su

2 Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

Yapılışı: Margarinde unu hafifçe kavurun. Sütü ve şekeri ilave edip pişirin. Ocaktan alıp, 5 dak. mikserleyin. Kaselere paylaştırın. Sosunu hazırlamak için, şeftali kompostosunu rondo da püre haline getirin. Tüm sos malzemesini ve şeftali püresini küçük bir tencerede karıştırıp pişirin. Soğuyan muhallebilerin üzerlerine şeftali sosunu dökün. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.


Yorumlar