Patatesli Tavuk Budu


 Patatesli tavuk budunda tereyağı kullanmasanız da olur. Sadece sıvı yağla da güzel oluyor.

 

3 Tavuk budu

2 Büyük boy patates

1 Büyük boy soğan

1 Kapya biber

1 Yeşil biber

2-3 Diş sarımsak

1 Yemek kaşığı tereyağı

Az sıvı yağ

1 Kâse domates püresi

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Piyazlık doğranmış soğanı, Kalınca şerit doğranmış biberleri tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavurun. Dilimlenmiş sarımsakları ekleyip kavurun. Domates püresini ilave edip pişirin. Tuzu, baharatları katıp karıştırın. Tavuk butlarını, yarım ay şeklinde kesilmiş patatesleri tencereye koyun. Yeterince sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, yemeği pişirin.

 

 


Yorumlar