Patatesli tavuk budunda tereyağı kullanmasanız da olur. Sadece sıvı yağla da güzel oluyor.
3 Tavuk budu
2 Büyük boy
patates
1 Büyük boy soğan
1 Kapya
biber
1 Yeşil
biber
2-3 Diş
sarımsak
1 Yemek
kaşığı tereyağı
Az sıvı yağ
1 Kâse
domates püresi
Tuz,
karabiber, pul biber
Kırmızı toz
biber, isot
Yapılışı: Piyazlık
doğranmış soğanı, Kalınca şerit doğranmış biberleri tereyağı ve sıvı yağ
karışımında kavurun. Dilimlenmiş sarımsakları ekleyip kavurun. Domates püresini
ilave edip pişirin. Tuzu, baharatları katıp karıştırın. Tavuk butlarını, yarım
ay şeklinde kesilmiş patatesleri tencereye koyun. Yeterince sıcak su ekleyin. Tencerenin
kapağını kapatıp, yemeği pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder