Hamuru için:
1,5 Su bardağı ılık su
1 Paket ınstant maya
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ayrıca:
Yumurta sarısı, pekmez
Susam, çörekotu
Yapılışı: 1,5 Su bardağı ılık suyu,
mayayı, şekeri, yağı karıştırın. Unu, tuzu ekleyin ve çok yumuşak bir hamur
yoğurun. Hamurun üzerini streç folyoyla kapatıp, 2 misli kabarana kadar bekletin.
Hamuru bir kez yoğurup, 3 parçaya ayırın. Hamurun 2 parçasına oval şekiller
verip, üzerlerine parmaklarınızla hafifçe bastırın. Pişirme kâğıdı serilmiş
tepsiye pideleri koyun. Kalan son bezeden 4 adet beze hazırlayın. Bezeleri kalın
çubuklar haline getirin. 2 Çubuğu birbirine dolayıp, yuvarlak simit haline
getirin. Diğer 2 çubuğa da aynı işlemi uygulayın. Az pekmezle suyu bir kâsede
karıştırın. 2 Adet simit ekmeğin her yerini pekmezli suya bulayın. Bolca susama
bulayıp, tepsiye pidelerin yanına koyun. 30 Dakika tepsi mayası verdirin.
Pidelerin üzerlerine parmaklarınızla hafifçe bastırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam,
çörekotu serpin. 220 Dereceli ısıtılmış fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder