Mini Pide-Simit Ekmek




Hamuru için:

1,5 Su bardağı ılık su

1 Paket ınstant maya

2 Yemek kaşığı zeytinyağı

1 Tatlı kaşığı şeker

1 Çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Ayrıca:

Yumurta sarısı, pekmez

Susam, çörekotu

Yapılışı: 1,5 Su bardağı ılık suyu, mayayı, şekeri, yağı karıştırın. Unu, tuzu ekleyin ve çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini streç folyoyla kapatıp, 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamuru bir kez yoğurup, 3 parçaya ayırın. Hamurun 2 parçasına oval şekiller verip, üzerlerine parmaklarınızla hafifçe bastırın. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye pideleri koyun. Kalan son bezeden 4 adet beze hazırlayın. Bezeleri kalın çubuklar haline getirin. 2 Çubuğu birbirine dolayıp, yuvarlak simit haline getirin. Diğer 2 çubuğa da aynı işlemi uygulayın. Az pekmezle suyu bir kâsede karıştırın. 2 Adet simit ekmeğin her yerini pekmezli suya bulayın. Bolca susama bulayıp, tepsiye pidelerin yanına koyun. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Pidelerin üzerlerine parmaklarınızla hafifçe bastırın.  Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörekotu serpin. 220 Dereceli ısıtılmış fırında pişirin.

 

 


Yorumlar