Kalpli Poğaça


 

Hamuru için:

1 Yemek kaşığı tereyağı

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt

1 Yumurta akı, tuz

1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçi için: Süzme peynir

Üzerine:

1 Yumurta sarısı, çörekotu

Yapılışı: Tereyağını eritin. Yağları, yumurta akını, yoğurdu bir kâseye alıp çırpın. Unu, tuzu, kabartma tozunu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan 4 adet beze yapın. Bezeleri un ve merdaneyle açın. Uçlarına peynir koyun. Rulo şeklinde sarıp, kalp şekilleri verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

 

Yorumlar