Focaccia Ekmeği

Merak edip denediğim İtlalyan focaccia ekmeği, yumuşacık puf puf, çok lezzetli bir ekmek oldu.  İsterseniz ekmeğin üzerine zeytin yerine domates veya kuru domates, biberiye koyabilirsiniz. Ben zeytinli ekmekleri sevdiğim için zeytinli yaptım. Artan focaccia ekmeğini pamuklu bir beze sarıp saklayabilirsiniz.


500gr. Un

1 Paket ınstant maya

1 su bardağı ılık su

1 Çay kaşığı tuz

1 Tatlı kaşığı şeker

1 Kâse çekirdekleri çıkarılmış zeytin

Sızma zeytinyağı, kekik, pul biber

Yapılışı: Mayayı, 1 su bardağı ılık suyu, şekeri karıştırın. Unu, tuzu, yeteri kadar suyu ilave edin. Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp, iyice kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca hamura, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve yağı hamura yedirin. Zeytinyağıyla yağlanmış küçük bir tepsiye hamuru koyun. Elinizi hafifçe zeytinyağıyla yağlayarak hamuru tepsiye yayın. Hamurun üzerine parmaklarınızla bastırıp, hafif çukurlar yapın. 30 Dakika dinlendirin. Hamurun üzerine zeytin koyun. Kekik ve pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında, altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca, üzerine fırçayla zeytinyağı sürün. Üzerine temiz bir bez örtüp, 5-10 dakika bekletin.  

 


 

Yorumlar