Merak edip denediğim İtlalyan focaccia ekmeği,
yumuşacık puf puf, çok lezzetli bir ekmek oldu. İsterseniz ekmeğin üzerine zeytin yerine
domates veya kuru domates, biberiye koyabilirsiniz. Ben zeytinli ekmekleri
sevdiğim için zeytinli yaptım. Artan focaccia ekmeğini pamuklu bir beze sarıp
saklayabilirsiniz.
500gr. Un
1 Paket ınstant maya
1 su bardağı ılık su
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Kâse çekirdekleri çıkarılmış zeytin
Sızma zeytinyağı, kekik, pul biber
Yapılışı: Mayayı, 1 su bardağı ılık
suyu, şekeri karıştırın. Unu, tuzu, yeteri kadar suyu ilave edin. Ele hafifçe
yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp, iyice
kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca hamura, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin
ve yağı hamura yedirin. Zeytinyağıyla yağlanmış küçük bir tepsiye hamuru koyun.
Elinizi hafifçe zeytinyağıyla yağlayarak hamuru tepsiye yayın. Hamurun üzerine
parmaklarınızla bastırıp, hafif çukurlar yapın. 30 Dakika dinlendirin. Hamurun
üzerine zeytin koyun. Kekik ve pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 220 dereceli
fırında, altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca, üzerine fırçayla
zeytinyağı sürün. Üzerine temiz bir bez örtüp, 5-10 dakika bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder