Elde Açma Gül Böreği

 


Hamuru için:

1 Yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı süt

Yarım çay bardağı yoğurt

1 Yemek kaşığı sirke, tuz

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar elenmiş un

Arasına: 10 Yemek kaşığı sıvı yağ

Ispanaklı iç için:

Ispanak, süzme peynir, soğan

Tereyağı, tuz, karabiber, pul biber

Ispanaklı İçin Yapılışı: Ispanağı doğrayın, yıkayın, haşlayın, soğuk sudan geçirin ve fazla suyunu sıkın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Ispanağı, tuzu ekleyin ve kavurup ocaktan alın. Ispanak soğuyunca peyniri, baharatları ilave edip karıştırın.

Patatesli iç için:

Haşlanmış ezilmiş patates

Tereyağı, salça, soğan

Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot

Patatesli İçin Yapılışı:

Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Patatesi ekleyip kavurun. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.

Yapılışı: Hamuru hazırlamak için, sıvı malzemeleri yoğurma kabına alın ve çırpın. Unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan 10 adet beze yapın. Bezeleri merdane ve unla açın. Üzerlerine birer yemek kaşığı sıvı yağ sürün. Bazılarına ıspanaklı harçtan, bazılarına patatesli harçtan koyun ve gül böreği şekilleri verin. Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürüp, fırında pişirin.


Yorumlar