Hamuru için:
1 Yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı
süt
Yarım çay
bardağı yoğurt
1 Yemek
kaşığı sirke, tuz
Yarım paket
kabartma tozu
Aldığı kadar
elenmiş un
Arasına: 10
Yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı iç
için:
Ispanak,
süzme peynir, soğan
Tereyağı,
tuz, karabiber, pul biber
Ispanaklı
İçin Yapılışı: Ispanağı doğrayın, yıkayın, haşlayın, soğuk sudan geçirin ve
fazla suyunu sıkın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Ispanağı,
tuzu ekleyin ve kavurup ocaktan alın. Ispanak soğuyunca peyniri, baharatları
ilave edip karıştırın.
Patatesli iç
için:
Haşlanmış
ezilmiş patates
Tereyağı,
salça, soğan
Karabiber,
pul biber, kırmızı toz biber, isot
Patatesli
İçin Yapılışı:
Yemeklik
doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Patatesi ekleyip
kavurun. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için, sıvı malzemeleri yoğurma kabına alın ve çırpın. Unu,
tuzu, kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan
10 adet beze yapın. Bezeleri merdane ve unla açın. Üzerlerine birer yemek
kaşığı sıvı yağ sürün. Bazılarına ıspanaklı harçtan, bazılarına patatesli
harçtan koyun ve gül böreği şekilleri verin. Üzerlerine fırçayla sıvı yağ
sürüp, fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder