Bol Soslu Islak Kek

3 Yumurta

1 Su bardağı süt

1 Su bardağı sıvı yağ

1 Su bardağı şeker

1,5 Su bardağı un

4 Yemek kaşığı kakao

1 Kabartma tozu

1 Vanilya

Sosu için:

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı su

Yarım su bardağı süt

3 Yemek kaşığı kakao

Yapılışı: Kekin hamurunu hazırlamak için, şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Sütü, yağı ilave edip çırpın. Elenmiş unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip çırpın. Yağlanmış uygun bir tepsiye hamuru dökün ve fırında pişirin. Sos malzemelerini küçük bir tencerede çırpın. Ocağa alıp ısıtın (kaynamadan ocaktan alın). Kekin ilk sıcaklığı geçince, keki dilimleyin ve üzerine sosunu dökün.

 


 

Yorumlar