Balık Çorbası (Levrek Çorbası)


 

1 Adet levrek balığı

1 Orta boy patates

1 Küçük havuç

1 Küçük kapya biberi

Maydanoz

3 Yemek kaşığı sıvı yağ

1Yemek kaşığı un

Tuz, karabiber

Servise: Limon

Yapılışı: Balığı temizleyip yıkayın. Küçük küp doğranmış sebzeleri, ince doğranmış maydanozu, balığı (balık bütün halde olacak kafasını atmayın) tencereye alın. Yeterince su ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Süzüp balığı temizleyin ve etini didikleyin. Sebzeleri süzgeçten geçirin. Ben içinde kılçık olur korkusuyla rondodan geçirmedim, süzgeçten geçirdim. Tencereye sıvı yağı alıp kızdırın. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Balığın suyunu ekleyip karıştırın. Sebze püresini, tuzu, karabiberi katıp karıştırın. Çorbanın kaynamasına yakın balık etini ilave edin. 1 Taşım kaynatıp ocaktan alın. Balık çorbasını limonla birlikte servis yapın.

Yorumlar