1 Adet levrek balığı
1 Orta boy patates
1 Küçük havuç
1 Küçük kapya biberi
Maydanoz
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1Yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Servise: Limon
Yapılışı: Balığı temizleyip yıkayın.
Küçük küp doğranmış sebzeleri, ince doğranmış maydanozu, balığı (balık bütün
halde olacak kafasını atmayın) tencereye alın. Yeterince su ilave edin.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Süzüp balığı temizleyin ve etini didikleyin.
Sebzeleri süzgeçten geçirin. Ben içinde kılçık olur korkusuyla rondodan
geçirmedim, süzgeçten geçirdim. Tencereye sıvı yağı alıp kızdırın. Unu ilave
edip hafifçe kavurun. Balığın suyunu ekleyip karıştırın. Sebze püresini, tuzu,
karabiberi katıp karıştırın. Çorbanın kaynamasına yakın balık etini ilave edin.
1 Taşım kaynatıp ocaktan alın. Balık çorbasını limonla birlikte servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder