Bagel

 


500gr. Un

1,5 Su bardağı ılık su

1 Yemek kaşığı bal

1 Çay kaşığı tuz

1 Paket ınstant maya

Susam, haşhaş, çörekotu

Pekmez

Yapılışı: Mayayı, suyu, balı karıştırın. Maya kabarana kadar bekletin. Unun ortasını açıp, mayalı suyu ortaya koyun. Tuzu da unun üzerine serpin. Ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Üzerine streç folyo kapatın. İyice kabarana kadar bekletin. Hamuru 8 eşit parçaya kesip, beze yapın. Ortalarına parmağınızla delikler açın. 10 Dak. dinlendirin. Hamurları kaynar suda 1 dakika pişirin. Kaynar sudan çıkarıp, buzlu suya atın ve birkaç saniye buzlu suda bekletin. Üzerlerine fırçayla pekmezli su sürün. Susam, haşhaş ve çörekotunu bir kâsede karıştırın. Bagel ekmeklerin üzerlerini susamlı karışıma bulayın. 220 Derecede fırında pişirin.

 


Yorumlar