500gr. Un
1,5 Su bardağı ılık su
1 Yemek kaşığı bal
1 Çay kaşığı tuz
1 Paket ınstant maya
Susam, haşhaş, çörekotu
Pekmez
Yapılışı: Mayayı, suyu, balı
karıştırın. Maya kabarana kadar bekletin. Unun ortasını açıp, mayalı suyu
ortaya koyun. Tuzu da unun üzerine serpin. Ele hafif yapışan bir hamur yoğurun.
Üzerine streç folyo kapatın. İyice kabarana kadar bekletin. Hamuru 8 eşit
parçaya kesip, beze yapın. Ortalarına parmağınızla delikler açın. 10 Dak.
dinlendirin. Hamurları kaynar suda 1 dakika pişirin. Kaynar sudan çıkarıp,
buzlu suya atın ve birkaç saniye buzlu suda bekletin. Üzerlerine fırçayla
pekmezli su sürün. Susam, haşhaş ve çörekotunu bir kâsede karıştırın. Bagel
ekmeklerin üzerlerini susamlı karışıma bulayın. 220 Derecede fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder