3 Renkli Börek

 


2 Yufka

Sosu için:

Yarım çay bardağı süt

Çeyrek bardağı su

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli iç için:

2 orta boy Patates (haşlanıp ezilecek)

1 Küçük soğan (yemeklik doğranacak)

1 Yemek kaşığı tereyağı

Az salça

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, nane

Kıymalı iç için:

200gr. Kıyma

1 Küçük soğan (yemeklik doğranacak)

Maydanoz (ince doğranacak)

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

(isterseniz sıvı yağ, benim kıymam yağlı olduğu için yağ kullanmadım)

Ispanaklı iç için:

1 Kâse haşlanmış ıspanak

1 Kâse tulum peyniri

1 Yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye koyup çırpın ve buzdolabına kaldırın. Patatesli harcı hazırlamak için, soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Patatesi, baharatları, tuzu, ekleyip kavurun. Patatesli içi soğumaya bırakın. Ispanağı tereyağında kavurun. Tuzu, baharatlarını ilave dip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca tulum peynirini ıspanağa katıp karıştırın. Kıymalı içini hazırlamak için, kıymayı ve soğanı tavaya alıp birlikte kavurun. Maydanozları, baharatları, tuzu ilave edin. 2-3 Dak. daha kavurup ocaktan alın ve soğutun. Yufkaları ikiye kesin. 1 Parçasına sostan sürün. Patatesli harcı serpin üzerine ve rulo şeklinde sarın. 2. Ve 3. Parça yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Birinin içine kıymalı diğerininkine de ıspanaklı içten koyun. Son yufkanın üzerine de sostan sürün. Son yufkanın bir kenarına 2 adet rulo böreği yan yana koyun. 3. Rulo böreği de diğer rulo böreklerin üzerine koyun ve rulo şeklinde sarın. Kalan sosu üzerine sürün. 1 Yumurta sarısını üzerine sürün. Böreği dilim dilim kes. Börekleri pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye dizin. Hazırlanan börekleri fırında pişirin.


Yorumlar