2 Yufka
Sosu için:
Yarım çay bardağı süt
Çeyrek bardağı su
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli iç için:
2 orta boy Patates (haşlanıp ezilecek)
1 Küçük soğan (yemeklik doğranacak)
1 Yemek kaşığı tereyağı
Az salça
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, nane
Kıymalı iç için:
200gr. Kıyma
1 Küçük soğan (yemeklik doğranacak)
Maydanoz (ince doğranacak)
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
(isterseniz sıvı yağ, benim kıymam
yağlı olduğu için yağ kullanmadım)
Ispanaklı iç için:
1 Kâse haşlanmış ıspanak
1 Kâse tulum peyniri
1 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye
koyup çırpın ve buzdolabına kaldırın. Patatesli harcı hazırlamak için, soğanı
tereyağında kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Patatesi, baharatları, tuzu,
ekleyip kavurun. Patatesli içi soğumaya bırakın. Ispanağı tereyağında kavurun.
Tuzu, baharatlarını ilave dip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca
tulum peynirini ıspanağa katıp karıştırın. Kıymalı içini hazırlamak için,
kıymayı ve soğanı tavaya alıp birlikte kavurun. Maydanozları, baharatları, tuzu
ilave edin. 2-3 Dak. daha kavurup ocaktan alın ve soğutun. Yufkaları ikiye
kesin. 1 Parçasına sostan sürün. Patatesli harcı serpin üzerine ve rulo
şeklinde sarın. 2. Ve 3. Parça yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Birinin
içine kıymalı diğerininkine de ıspanaklı içten koyun. Son yufkanın üzerine de
sostan sürün. Son yufkanın bir kenarına 2 adet rulo böreği yan yana koyun. 3.
Rulo böreği de diğer rulo böreklerin üzerine koyun ve rulo şeklinde sarın. Kalan
sosu üzerine sürün. 1 Yumurta sarısını üzerine sürün. Böreği dilim dilim kes.
Börekleri pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye dizin. Hazırlanan börekleri fırında
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder