Hamuru için:
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
150gr. Yumuşak margarin
1Çay bardağı pudra şekeri
3 Yemek kaşığı dolusu irmik
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Çeyrek limon
Yapılışı: Tatlının hazırlamak için
şekeri ve suyu tencereye alın. Limonun suyunu tencereye sıkıp, kabuğunu da
tencereye koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. 1 Taşım kaynatıp, ocaktan
alın. Limon kabuğunu içinden çıkarıp, şerbeti soğumaya bırakın. Yumurtaları,
yağı, pudra şekerini karıştırın. İrmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı
ekleyin. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar
koparıp, oval şekiller verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fırında
pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Yorumlar
Yorum Gönder