Pastane Usulü Şekerpare 2

 


Hamuru için:

2 Yumurta (1 sarısı üzerine)

150gr. Yumuşak margarin

1Çay bardağı pudra şekeri

3 Yemek kaşığı dolusu irmik

1 Vanilya

1 Kabartma tozu

Aldığı kadar un

Şerbeti için:

3 Su bardağı şeker

3 Su bardağı su

Çeyrek limon

Yapılışı: Tatlının hazırlamak için şekeri ve suyu tencereye alın. Limonun suyunu tencereye sıkıp, kabuğunu da tencereye koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. 1 Taşım kaynatıp, ocaktan alın. Limon kabuğunu içinden çıkarıp, şerbeti soğumaya bırakın. Yumurtaları, yağı, pudra şekerini karıştırın. İrmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, oval şekiller verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.

 

 


Yorumlar