Meyve Soslu Tart Kek

 


Hamuru için:

2 Yumurta

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Çay bardağı süt

1 Çay bardağı şeker

2 Çay bardağı un

1 Vanilya

1 Kabartma tozu

Üzeri için:

1 Paket Kenton meyveli sos

1 Büyük muz

1 Tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası

Yapılışı: Yumurtalarla şekeri çırpma kabına alıp, iyice çırpın. Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış tart kek kalıbına hamuru dökün. Havasını almak için 2-3 kez kalıbı tezgâha vurun hafifçe.  Keki fırında pişirip, kalıbından çıkarın ve soğutun. Üzerine dilimlenmiş muzu koyun. Meyveli sosu 1 su bardağı su ile karıştırıp pişirin. 1 Tatlı kaşığı dolusu mısır nişastasını az suyla sulandırıp, sosa ekleyin ve sosu tekrar pişirin. Hazırlanan meyveli sosu sıcakken kekin üzerine dökün. Keki oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabında birkaç saat veya 1 gece bekletin.


Yorumlar