Hamuru için:
2 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı şeker
2 Çay bardağı un
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
Üzeri için:
1 Paket Kenton meyveli sos
1 Büyük muz
1 Tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri çırpma kabına alıp, iyice
çırpın. Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave
edip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış tart kek kalıbına hamuru dökün. Havasını
almak için 2-3 kez kalıbı tezgâha vurun hafifçe. Keki fırında pişirip, kalıbından çıkarın ve
soğutun. Üzerine dilimlenmiş muzu koyun. Meyveli sosu 1 su bardağı su ile
karıştırıp pişirin. 1 Tatlı kaşığı dolusu mısır nişastasını az suyla sulandırıp,
sosa ekleyin ve sosu tekrar pişirin. Hazırlanan meyveli sosu sıcakken kekin
üzerine dökün. Keki oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabında birkaç saat
veya 1 gece bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder