Kıymalı Tepsi Böreği

 


4 Yufka

İçi için:

400gr. Kıyma

1 Büyük soğan (küp doğranmış)

1-2 Yeşil biber (küp doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

Az sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Sosu için:

1 Su bardağı su

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 Yumurta (1 sarısı üzerine)

Üzerine: Susam

Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye alıp çırpın ve bir kenarda bekletin. Tavaya yağı, kıymayı, biberi, soğanı koyun. Kıyma suyunu salıp çekene dek pişirin. Maydanozu, baharatları, tuzu ilave edip 1-2 dak. daha kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Yufkaları iri parçalara ayırın. Yağlanmış tepsiye yufkaların yarısını aralarına sostan koyarak tepsiye koyun. Üzerine kıymalı harcı yayın. Kalan yufkaları da aralarına sostan sürerek tepsiye koyun. Kalan sosu üzerine sürün. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serptikten sonra fırında pişirin.

 


Yorumlar