4 Yufka
İçi için:
400gr. Kıyma
1 Büyük soğan (küp doğranmış)
1-2 Yeşil biber (küp doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Az sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Sosu için:
1 Su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
Üzerine: Susam
Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye
alıp çırpın ve bir kenarda bekletin. Tavaya yağı, kıymayı, biberi, soğanı
koyun. Kıyma suyunu salıp çekene dek pişirin. Maydanozu, baharatları, tuzu
ilave edip 1-2 dak. daha kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Yufkaları iri parçalara
ayırın. Yağlanmış tepsiye yufkaların yarısını aralarına sostan koyarak tepsiye
koyun. Üzerine kıymalı harcı yayın. Kalan yufkaları da aralarına sostan sürerek
tepsiye koyun. Kalan sosu üzerine sürün. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam
serptikten sonra fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder