2 Yumurta
1 Su bardağından 2 parmak eksik esmer şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı un
1 Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için:
Yarım muz (yuvarlak dilimlenmiş)
1 Küçük elma (soyulup dilimlenmiş)
1 Yemek kaşığı dolusu esmer şeker
1 Silme çay kaşığı tarçın
Ceviz içi (elle iri kırılmış)
Yapılışı: Yumurtalarla esmer şekeri çırpma kabına alıp, iyice
çırpın. Yoğurdu, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu, kabartma
tozunu, vanilyayı ilave edip karıştırın. Yağlanmış kalıba hamuru dökün.
Üzerine 1 sıra elma dilimlerini koyun. 1 Sıra cevizleri koyun. 1 sıra muz
dilimlerini koyun. 1 Yemek kaşığı dolusu esmer şekerle tarçını karıştırın.
Tarçınlı esmer şekeri meyvelerin ve cevizin üzerine serpin. Keki fırında
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder