Yulaf unlu çıtır
tavukta kullandığım tavuk pirzolasını kendim hazırladım ve derilerini de
kullandım. Yulaf ezmesini (ince öğütülmüş olmayanı) rondo da un haline
getirdim. Ayrıca tavuklar kızarırken hazırladığım yulaf unlu sosu koyulaştı. Su
ilave edip, tekrar boza kıvamına getirdim. Yulaf unlu çıtır tavuğun tadı harika
oldu.
Yulaf unlu
sos için:
1 Yumurta
1 Şişe maden
suyu (200ml.)
Aldığı kadar
yulaf unu
Tuz,
karabiber, pul biber, isot, sumak
Kırmızı toz
biber, kimyon, kekik
Ayrıca:
Tavuk
pirzola
Yapılışı:
Yulaf unlu sos malzemelerini bir kâseye alıp karıştırın. Boza kıvamında bir
karışım hazırlayın. Tavuk pirzolalarını karışıma bulayıp kızartın.
Yorumlar
Yorum Gönder