Yulaf Unlu Çıtır Tavuk

 


Yulaf unlu çıtır tavukta kullandığım tavuk pirzolasını kendim hazırladım ve derilerini de kullandım. Yulaf ezmesini (ince öğütülmüş olmayanı) rondo da un haline getirdim. Ayrıca tavuklar kızarırken hazırladığım yulaf unlu sosu koyulaştı. Su ilave edip, tekrar boza kıvamına getirdim. Yulaf unlu çıtır tavuğun tadı harika oldu.

 

Yulaf unlu sos için:

1 Yumurta

1 Şişe maden suyu (200ml.)

Aldığı kadar yulaf unu

Tuz, karabiber, pul biber, isot, sumak

Kırmızı toz biber, kimyon, kekik

Ayrıca:

Tavuk pirzola

Yapılışı: Yulaf unlu sos malzemelerini bir kâseye alıp karıştırın. Boza kıvamında bir karışım hazırlayın. Tavuk pirzolalarını karışıma bulayıp kızartın.

 


Yorumlar