Vişne Soslu Limonlu Kek

 


Kek hamuru için:  

2 Yumurta

1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvıyağ

1,5 Su bardağı un

1 Limon kabuğu rendesi

1Çay kaşığı karbonat

 1 Vanilya

Vişne sosu için:

1 Kâse vişne

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

1 Tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası

 Az su

Yapılışı: Yumurtaları ve şekeri birlikte çırpın. Sütü yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, karbonatı, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Yağlanmış küçük bir tepsiye kek hamurunu dökün ve keki fırında pişirin.  Sosu hazırlamak için çekirdekleri çıkarılmış vişneyi rondo da püre haline getirin. Nişastayla az suyu karıştırın. Tüm malzemeleri ve nişastayı karıştırıp pişirin. Soğuyan kekin üzerine, soğumuş olan vişneli sosu döküp yayın.


Yorumlar