Kek hamuru
için:
2 Yumurta
1 Su
bardağından 2 parmak eksik şeker
Yarım su
bardağı süt
Yarım su
bardağı sıvıyağ
1,5 Su
bardağı un
1 Limon
kabuğu rendesi
1Çay kaşığı
karbonat
1 Vanilya
Vişne sosu
için:
1 Kâse vişne
2 Yemek
kaşığı dolusu şeker
1 Tatlı
kaşığı dolusu mısır nişastası
Az su
Yapılışı: Yumurtaları
ve şekeri birlikte çırpın. Sütü yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu,
karbonatı, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Yağlanmış
küçük bir tepsiye kek hamurunu dökün ve keki fırında pişirin. Sosu hazırlamak için çekirdekleri çıkarılmış
vişneyi rondo da püre haline getirin. Nişastayla az suyu karıştırın. Tüm
malzemeleri ve nişastayı karıştırıp pişirin. Soğuyan kekin üzerine, soğumuş
olan vişneli sosu döküp yayın.
Yorumlar
Yorum Gönder