Tereyağlı Ekmek

 


1,5 Su bardağı süt

1 Paket ınstant maya

1 Yemek kaşığı yumuşak tereyağı

1 Yumurta

1 Çay kaşığı tuz

1 Yemek kaşığı şeker

Aldığı kadar un

Üzerine:

1 Yumurta sarısı, susam

Yapılışı: Ilık sütü, mayayı, şekeri karıştırın. Yumurtayı ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu, tuzu ilave edip ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini streç folyoyla kaplayın ve kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca hafif yoğurun, 6 adet beze hazırlayın. Yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin ve tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Ekmekleri fırında pişirin. Fırından alınca üzerlerine temiz bir bez örtün. Ekmeklerin yumuşak olması için soğuyana dek bez üzerinde kalsın. 


Yorumlar