Tavuk Dürüm

 


Biz tavuğun derilerini sevdiğimiz için tavuk dürümde, tavuğu derileriyle birlikte kullandım. Tavuk butlarının derilerini ayırmadım. Tavuk dürüm derileriyle daha leziz oldu. İsterseniz tavuğun derilerini kullanmayabilirsiniz.

 

Tavuk butlarının kemiklerini çıkarın. Biraz sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, isot, kırmızı toz biber, kekik, kimyon ilave edip karıştırın. Yanmaz tavaya tavuk etlerini alın ve arkalı önlü pişirin. Pişen tavuk etlerini şerit şerit kesin ve lavaşın üzerine koyun. Üzerine kornişon turşu, havuç rendesi, kırmızı lahana rendesi, ince doğranmış marul, piyazlık doğranmış soğan, isterseniz ketçap ve mayonez koyun. Dürüm şeklinde sarın.


Yorumlar