Biz tavuğun derilerini
sevdiğimiz için tavuk dürümde, tavuğu derileriyle birlikte kullandım. Tavuk butlarının
derilerini ayırmadım. Tavuk dürüm derileriyle daha leziz oldu. İsterseniz
tavuğun derilerini kullanmayabilirsiniz.
Tavuk butlarının kemiklerini
çıkarın. Biraz sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, isot, kırmızı toz biber,
kekik, kimyon ilave edip karıştırın. Yanmaz tavaya tavuk etlerini alın ve
arkalı önlü pişirin. Pişen tavuk etlerini şerit şerit kesin ve lavaşın üzerine
koyun. Üzerine kornişon turşu, havuç rendesi, kırmızı lahana rendesi, ince
doğranmış marul, piyazlık doğranmış soğan, isterseniz ketçap ve mayonez koyun.
Dürüm şeklinde sarın.
Yorumlar
Yorum Gönder