Hamuru için:
1 Su ılık bardağı süt
1 Paket Dr. Oetker ınstant
maya
1 Yumurta akı
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Yemeklik ince doğranmış 1
soğan
Küçük küp doğranmış 1 yeşil
biber
1 Kâse domates püresi (kışlık
olanlardan)
200gr.Kıyma, maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Ayrıca:
Uzun ve kalın kesilmiş eski kaşar
peyniri dilimleri
Üzerine:
1 Yumurta sarısı, çörekotu
Yapılışı: Kıymalı harcı
hazırlamak için, tüm iç malzemelerini karıştırın. Hamur malzemesinin
malzemelerini kâseye alın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini
streç folyoyla kapatıp, ılık bir yerde mayalandırın. Hamur kabarınca, hamur
ikiye kesin. Hamurun 1 tanesini merdaneyle ince açın ve pişirme kâğıdı serilmiş
tepsiye koyun. Hamurun üzerine kıymalı harcın yarısını koyup yayın. İkinci
hamurdan 2 küçük parça ayırın. Kalan büyük parçayı merdaneyle ince açın.
Hamurun yarısına kalan kıymalı içi yayın. Poğaça şeklinde kapatıp, tepsiye
alın. Kalan 2 küçük hamur parçasını da merdaneyle açın. Her iki açılmış hamura
da peynir dilimlerini koyup, rulo şeklinde sarın. Üzerlerine yumurta sarısı
sürüp, çörekotu serpin. Tepsi mayası verdirmeden fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder