Kapalı Kıymalı Pide-Açık Pide- Kaşarlılar

 


Hamuru için:

1 Su ılık bardağı süt

1 Paket Dr. Oetker ınstant maya

1 Yumurta akı

1 Tatlı kaşığı şeker, tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

Yemeklik ince doğranmış 1 soğan

Küçük küp doğranmış 1 yeşil biber

1 Kâse domates püresi (kışlık olanlardan)

200gr.Kıyma, maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Ayrıca:

Uzun ve kalın kesilmiş eski kaşar peyniri dilimleri

Üzerine:

1 Yumurta sarısı, çörekotu

Yapılışı: Kıymalı harcı hazırlamak için, tüm iç malzemelerini karıştırın. Hamur malzemesinin malzemelerini kâseye alın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp, ılık bir yerde mayalandırın. Hamur kabarınca, hamur ikiye kesin. Hamurun 1 tanesini merdaneyle ince açın ve pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye koyun. Hamurun üzerine kıymalı harcın yarısını koyup yayın. İkinci hamurdan 2 küçük parça ayırın. Kalan büyük parçayı merdaneyle ince açın. Hamurun yarısına kalan kıymalı içi yayın. Poğaça şeklinde kapatıp, tepsiye alın. Kalan 2 küçük hamur parçasını da merdaneyle açın. Her iki açılmış hamura da peynir dilimlerini koyup, rulo şeklinde sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Tepsi mayası verdirmeden fırında pişirin.

 

 

 


Yorumlar