Ispanaklı böreğe havuç çok
yakıştı. Ispanaklı havuçlu börek hafi ve çok lezzetli oldu.
3 Yufka
Sosu için:
2 Yumurta (1sarısı üzerine)
1 Su bardağı süt
Sıvı yağ (az yağ kullandım)
İçi için:
Süzme peynir
Havuç rendesi
Az haşlanıp suyu sıkılmış
ıspanak
Tuz, karabiber, pul biber
İsot, kırmızı toz biber
İnce doğranmış maydanoz
Yapılışı: İç malzemesini
(ıspanak soğuk olacak), bir kasede karıştırın. Sos malzemesini de ayrı bir
kasede çırpın. Yufkaları iri parçalara kesin. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye, 2
kat yufkayı aralarınına sostan sürerek koyun. Üzerine tekrar sostan sürün.
Üzerine ıspanaklı içten serpin. Yine 2 kat yufkayı aralarına sostan sürerek
tepsiye koyun. Elinizdeki malzeme bitene dek bu şekilde devam edin. Üzerine
kalan sosu sürün. 1 Yumurta sarısı sürün. Haşhaş serpip, fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder