Ekmek Kadayıfı

 


Her Ramazan ayında pişirdiğim ekmek kadayıfını, bu Ramazan ayında da pişirdim. Ekmek kadayıfını isterseniz kaymakla birlikte servis yapabilirsiniz.

 

1 Orta boy ekmek kadayıfı (18-22cm.)

Şerbeti için:

3 Su bardağı şeker

5 Su bardağı su

1 Dilim limon

Islatmak için:

2 Su bardağı su

Yapılışı: Geniş bir tepsiye ekmek kadayıfını alın ve üzerine 2 su bardağı ıslatma suyunu dökün. Arka tarafının da ıslanması için tersini çevirin. Ilık su kullanmadım. Şekerin 1 su ardağını tencere koyup karamelize edin. Şeker karamelize olunca, 5 su bardağı suyu, limonu ve kalan şekeri ilave edin. Şerbet kaynayınca ve katılaşan şekeri eriyince ocaktan alın. Kadayıfı tepsisiyle birlikte ocağa alın. Üzerine sıcak şerbetin yarısını dökün. Tepsiyi ara ara çevirerek, ara ara kalan şerbeti tatlının üzerine dökerek ve tepsideki şerbeti tatlının kenarlarından alıp üzerine dökerek tatlıyı pişirin. Tepside az şerbet kalana kadar pişirin.

 

 


Yorumlar