Her Ramazan ayında pişirdiğim
ekmek kadayıfını, bu Ramazan ayında da pişirdim. Ekmek kadayıfını isterseniz
kaymakla birlikte servis yapabilirsiniz.
1 Orta boy ekmek kadayıfı (18-22cm.)
Şerbeti için:
3 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
1 Dilim limon
Islatmak için:
2 Su bardağı su
Yapılışı: Geniş bir tepsiye
ekmek kadayıfını alın ve üzerine 2 su bardağı ıslatma suyunu dökün. Arka
tarafının da ıslanması için tersini çevirin. Ilık su kullanmadım. Şekerin 1 su
ardağını tencere koyup karamelize edin. Şeker karamelize olunca, 5 su bardağı
suyu, limonu ve kalan şekeri ilave edin. Şerbet kaynayınca ve katılaşan şekeri
eriyince ocaktan alın. Kadayıfı tepsisiyle birlikte ocağa alın. Üzerine sıcak
şerbetin yarısını dökün. Tepsiyi ara ara çevirerek, ara ara kalan şerbeti
tatlının üzerine dökerek ve tepsideki şerbeti tatlının kenarlarından alıp
üzerine dökerek tatlıyı pişirin. Tepside az şerbet kalana kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder