E l Açması Kolay Börek

 


El açması kolay böreğin diğer el açması böreklerden farklı ve çok leziz bir tadı vardı. Buğdaylı tarhana yapmak için süzme yoğurt hazırlamıştım. Suyunu da böreğin hamurunda kullandım. El açması kolay böreğin patateslisi de lezizdi ama peynirlisini daha lezzetli bulduk.

 

Hamuru için:

1 Yumurta

1 Su bardağı yoğurt suyu

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Patatesli içi için:

1 Kâse haşlanmış ezilmiş patates

1 Soğan (yemeklik doğranmış)

1 Yemek kaşığı tereyağı

 2 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Tatlı kaşığı salça

Tuz, karabiber, pul biber, nane

Kırmızı toz biber

Peynirli iç için: Süzme peynir

Ayrıca: 1 Kase sıvı yağ

Yapılışı: Tereyağı ve sıvı yağ karışımında soğanı kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Patatesi, baharatları, tuzu ilave edip kavurun. Patatesli içi ocaktan alıp soğutun. Hamuru hazırlamak için sıvı malzemelerini çırpın. Unu, tuzu ekleyip ele çok hafif yapışan bir hamur yoğurun. Islatılıp iyice sıkılmış temiz bir bezi, hamur kasesinin üzerine kapatın. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan 5 adet beze hazırlayın. Bezeleri merdaneyle açın ve üzerlerine ikişer yemek kaşığı sıvı yağ sürün. Üzerlerine börek içi koyun. Rulo şeklinde sarıp, içe doğru kıvırın. Börekleri tepsiye dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı sıvı yağ sürün. Fırında pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine temiz bir bez örtün. 5 Dakika bekletin. Börekleri ilk sıcaklığı geçince servis yapın.

 


Yorumlar