El açması kolay böreğin diğer
el açması böreklerden farklı ve çok leziz bir tadı vardı. Buğdaylı tarhana
yapmak için süzme yoğurt hazırlamıştım. Suyunu da böreğin hamurunda kullandım.
El açması kolay böreğin patateslisi de lezizdi ama peynirlisini daha lezzetli
bulduk.
Hamuru için:
1 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Patatesli içi için:
1 Kâse haşlanmış ezilmiş
patates
1 Soğan (yemeklik doğranmış)
1 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber,
nane
Kırmızı toz biber
Peynirli iç için: Süzme peynir
Ayrıca: 1 Kase sıvı yağ
Yapılışı: Tereyağı ve sıvı yağ
karışımında soğanı kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Patatesi, baharatları,
tuzu ilave edip kavurun. Patatesli içi ocaktan alıp soğutun. Hamuru hazırlamak
için sıvı malzemelerini çırpın. Unu, tuzu ekleyip ele çok hafif yapışan bir hamur
yoğurun. Islatılıp iyice sıkılmış temiz bir bezi, hamur kasesinin üzerine
kapatın. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan 5 adet beze hazırlayın. Bezeleri
merdaneyle açın ve üzerlerine ikişer yemek kaşığı sıvı yağ sürün. Üzerlerine
börek içi koyun. Rulo şeklinde sarıp, içe doğru kıvırın. Börekleri tepsiye
dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı sıvı yağ sürün. Fırında pişirin. Fırından
alınca tepsinin üzerine temiz bir bez örtün. 5 Dakika bekletin. Börekleri ilk
sıcaklığı geçince servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder