Tavuklu Havuçlu Pilav

 


Havuçlu tavuklu pilavın farklı ve enfes bir tadı var. Havuçlu pilavın daha hafif olmasını istiyorsanız tereyağı yerine sıvı yağ kullanın. Ayrıca pilava bazen haşlanmış bezelye de ilave ediyorum. Pilav bezelyeli de nefis oluyor.

2 Tavuk budu

1 Orta boy soğan

Pilavı için:

1 Su bardağı pirinç

1 İnce havuç

1 Yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

1 Yemek kaşığı sirke

Dereotu, limon

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, yenibahar

Yapılışı: Tavuk butlarını ve iri dilimlenmiş soğanı, yeterince suyu tencereye alıp tavukları haşlayın. Haşlanan tavukları didikleyin. Tereyağını ve havucu tencereye alın. Tereyağı eriyene dek havucu kavurun. Islatılıp yıkanmış pirinci, tuz, az limon suyu ilave edip pirinci kavurun. Yeterince su ve tavuk suyu karışımını (sular sıcak olacak) ekleyin. Doğranmış dereotunu, sirkeyi, baharatları, tuzu ekleyip karıştırın. Pilavı pişirip demleyin. Havuçlu pilavı tavukla birlikte servis yapın.

 


Yorumlar