Havuçlu tavuklu pilavın farklı ve enfes bir tadı var. Havuçlu pilavın daha hafif olmasını istiyorsanız tereyağı yerine sıvı yağ kullanın. Ayrıca pilava bazen haşlanmış bezelye de ilave ediyorum. Pilav bezelyeli de nefis oluyor.
2 Tavuk budu
1 Orta boy soğan
Pilavı için:
1 Su bardağı pirinç
1 İnce havuç
1 Yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 Yemek kaşığı sirke
Dereotu, limon
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot,
yenibahar
Yapılışı: Tavuk butlarını ve
iri dilimlenmiş soğanı, yeterince suyu tencereye alıp tavukları haşlayın.
Haşlanan tavukları didikleyin. Tereyağını ve havucu tencereye alın. Tereyağı eriyene
dek havucu kavurun. Islatılıp yıkanmış pirinci, tuz, az limon suyu ilave edip
pirinci kavurun. Yeterince su ve tavuk suyu karışımını (sular sıcak olacak)
ekleyin. Doğranmış dereotunu, sirkeyi, baharatları, tuzu ekleyip karıştırın. Pilavı
pişirip demleyin. Havuçlu pilavı tavukla birlikte servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder