Tavuk Şinitzel


 

Klasik tavuk şinitzelin tadı bana yavan geldiği için marine yaptım. Tavuk şinitzel bu şekilde daha lezzetli oldu.

 

1 Adet tavuk göğüs eti (derisiz)

1 Minik soğanın suyu

2 Yemek kaşığı dolusu soya sosu

1-2 Adet Yumurta

Un, galeta unu, sıvı yağ

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, kekik

Yapılışı: Tavuk göğüs etini ikiye kesip, bardakla veya et dövücüyle tavuk etlerini inceltin. Tavuk etlerine soğan suyunu, soya sosunu, baharatları, ilave edip karıştırın. Üzerini streç folyoyla kapatın. 1,5 Saat bekletin. Tavuk etlerini sırasıyla una, çırpılmış yumurtaya galeta ununa bulayın. Tavuk etlerini az sıvı yağda kızartın. Tavuk şinitzeli patates kızartmasıyla birlikte servis yaptım.


Yorumlar