Klasik tavuk şinitzelin tadı
bana yavan geldiği için marine yaptım. Tavuk şinitzel bu şekilde daha lezzetli
oldu.
1 Adet tavuk göğüs eti
(derisiz)
1 Minik soğanın suyu
2 Yemek kaşığı dolusu soya
sosu
1-2 Adet Yumurta
Un, galeta unu, sıvı yağ
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, kekik
Yapılışı: Tavuk göğüs etini
ikiye kesip, bardakla veya et dövücüyle tavuk etlerini inceltin. Tavuk etlerine
soğan suyunu, soya sosunu, baharatları, ilave edip karıştırın. Üzerini streç
folyoyla kapatın. 1,5 Saat bekletin. Tavuk etlerini sırasıyla una, çırpılmış
yumurtaya galeta ununa bulayın. Tavuk etlerini az sıvı yağda kızartın. Tavuk
şinitzeli patates kızartmasıyla birlikte servis yaptım.
Yorumlar
Yorum Gönder