Kestaneli pastayı geçtiğimiz
yılbaşı için hazırlamıştım. Aylardır bloğumu güncellemediğim için
yayınlanacakların arasında beklemekteydi.
1 Adet pastaban
Pastayı ıslatmak için:
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı dolusu şeker
Kestane kreması için:
2 Su bardağı haşlanıp rondodan
geçirilmiş kestane
Yarım su bardağı süt
1 ,5 Yemek kaşığı dolusu şeker
Arasına:
1 Çay bardağı ceviz içi
1-2 Avuç damla çikolata
Üzeri için:
1 Paket krem şanti, 1 su
bardağı süt
Rendelenmiş bitter çikolata,
kiraz şekerlemesi, hindistan cevizi rendesi, toz yeşil fıstık
Yapılışı: Islatma suyu
malzemelerini bir kâsede, şeker eriyene dek pişirin. Krem şantiyi 1 su bardağı
sütü çırpın. Krema malzemelerini bir tencereye alıp pişirin ve soğutun.
Pastabanın her iki parçasını da kakaolu sütle ıslatın. Pastabanın alt parçasına
kestane kremasını sürün. Cevizi elle iri parçalayıp üzerine serpin. Damla
çikolatayı da serpin. Pastabanın üst parçasını üzerine koyun. Pastayı krem
şantiyle kaplayın. Üzerine rendelenmiş çikolatayı serpin. Hindistan cevizi, toz
fıstık ve kiraz şekerlemesiyle süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder