Kestaneli Pasta



 

Kestaneli pastayı geçtiğimiz yılbaşı için hazırlamıştım. Aylardır bloğumu güncellemediğim için yayınlanacakların arasında beklemekteydi.  

 

1 Adet pastaban

Pastayı ıslatmak için:

1 Su bardağı süt

1 Yemek kaşığı kakao

1 Yemek kaşığı dolusu şeker

Kestane kreması için:

2 Su bardağı haşlanıp rondodan geçirilmiş kestane

Yarım su bardağı süt

1 ,5 Yemek kaşığı dolusu şeker

Arasına:

1 Çay bardağı ceviz içi

1-2 Avuç damla çikolata

Üzeri için:

1 Paket krem şanti, 1 su bardağı süt

Rendelenmiş bitter çikolata, kiraz şekerlemesi, hindistan cevizi rendesi, toz yeşil fıstık

Yapılışı: Islatma suyu malzemelerini bir kâsede, şeker eriyene dek pişirin. Krem şantiyi 1 su bardağı sütü çırpın. Krema malzemelerini bir tencereye alıp pişirin ve soğutun. Pastabanın her iki parçasını da kakaolu sütle ıslatın. Pastabanın alt parçasına kestane kremasını sürün. Cevizi elle iri parçalayıp üzerine serpin. Damla çikolatayı da serpin. Pastabanın üst parçasını üzerine koyun. Pastayı krem şantiyle kaplayın. Üzerine rendelenmiş çikolatayı serpin. Hindistan cevizi, toz fıstık ve kiraz şekerlemesiyle süsleyin.

 


Yorumlar