Misafirleriniz için leziz ve
değişik bir poğaça tarifi. Artmış et soteyi (et sotenin tek farkı ketçap koydum
içine) değerlendirmek için etli poğaça pişirdim. Artmış et soteniz varsa,
poğaçanızda kullanabilirsiniz.
Hamuru için:
1 Yumurta akı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı dolusu kabartma
tozu
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
1 Kâse et sote (Minik küp kesilmiş
et, sivri biber, domates, soğan, sıvı yağ, ketçap, tuz, karabiber, pul biber)
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Yapılışı: Poğaçanın hamurunu
hazırlamak için sıvı malzemeleri bir kâsede karıştırın. Kuru malzemeleri de
ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdaneyle açıp,
soğumuş olan harcı üzerine serpiştirin. Rulo şeklinde sarıp, dilim dilim kesin.
Poğaçaları tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine susam ve
çörekotu serpin. Etli poğaçaları fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder