Etli Poğaça

 


Misafirleriniz için leziz ve değişik bir poğaça tarifi. Artmış et soteyi (et sotenin tek farkı ketçap koydum içine) değerlendirmek için etli poğaça pişirdim. Artmış et soteniz varsa, poğaçanızda kullanabilirsiniz.

 

Hamuru için:

1 Yumurta akı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı yoğurt

1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Aldığı kadar un, tuz

İçi için:

1 Kâse et sote (Minik küp kesilmiş et, sivri biber, domates, soğan, sıvı yağ, ketçap, tuz, karabiber, pul biber)

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

Yapılışı: Poğaçanın hamurunu hazırlamak için sıvı malzemeleri bir kâsede karıştırın. Kuru malzemeleri de ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdaneyle açıp, soğumuş olan harcı üzerine serpiştirin. Rulo şeklinde sarıp, dilim dilim kesin. Poğaçaları tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine susam ve çörekotu serpin. Etli poğaçaları fırında pişirin.

 


Yorumlar