Marineli Et- Mayonezli Patlıcan Salatası

 


Marineli Et

 

Dilimlenmiş etlere sıvı yağı, soğan suyunu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, kekiği ilave edip karıştırın. Üzerini streç folyoyla kapatıp, 1 gece veya 6-7 saat bekletin. Tavaya yağ koymadan tavayı iyice kızdırın. Etleri tavaya koyup pişirin.

 

Mayonezli Patlıcan Salatası

 

3 Adet közlenmiş patlıcan

Yarım su bardağı yoğurt, tuz

2 Tepeleme yemek kaşığı mayonez

1 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)

Yapılışı: Patlıcanları küp küp doğrayıp, bir kâseye koyun. Diğer malzemeleri de küçük bir kâsede çırpın. Hazırlanan sosu patlıcana ekleyip karıştırın.


Yorumlar