Kıymalı rulolar aslında sıcak
yenmesi gereken bir hamur işidir. Ev halkı kıymalı ruloları sıcak olarak
beğendi. Ben buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra yedim. Bence soğuk
olarak daha lezzetliydi.
Hamuru:
1 Yumurta
Çeyrek su bardağı eritilmiş
tereyağı
Çeyrek su bardağı süt
Çeyrek su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tepeleme kabartma
tozu
1 Silme çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
200gr. Kıyma
1 Soğan (yemeklik ince
doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Üzerine:
1 Yumurta sarısı, çörekotu
Yapılışı: Hamurunu hazırlamak
için sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp çırpın. Unu, kabartma tozunu, tuzu
ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 5-10 dak. dinlendirin.
Harcını hazırlamak için kıymayı ve soğanı tavaya alıp birlikte kavurun. Maydanozu,
tuzu, baharatları ekleyin ve 2-3 dak. daha kavurun. Hazırlanan kıymalı harcı
soğutun. Hamuru merdaneyle ve biraz unla açın. Açılan hamuru 8 üçgen parçaya kesin.
Üçgen parçaların uçlarına kıymalı içten bolca koyun ve rulo şeklinde sarın.
Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye kıymalı ruloları dizin. Üzerlerine yumurta
sarısı sürün. Çörekotu serpip, fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder