Kıymalı Rulolar

 


Kıymalı rulolar aslında sıcak yenmesi gereken bir hamur işidir. Ev halkı kıymalı ruloları sıcak olarak beğendi. Ben buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra yedim. Bence soğuk olarak daha lezzetliydi.

 

Hamuru:

1 Yumurta

Çeyrek su bardağı eritilmiş tereyağı

Çeyrek su bardağı süt

Çeyrek su bardağı yoğurt

1 Çay kaşığı tepeleme kabartma tozu

1 Silme çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

200gr. Kıyma

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber

Üzerine:

1 Yumurta sarısı, çörekotu

 

Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp çırpın. Unu, kabartma tozunu, tuzu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 5-10 dak. dinlendirin. Harcını hazırlamak için kıymayı ve soğanı tavaya alıp birlikte kavurun. Maydanozu, tuzu, baharatları ekleyin ve 2-3 dak. daha kavurun. Hazırlanan kıymalı harcı soğutun. Hamuru merdaneyle ve biraz unla açın. Açılan hamuru 8 üçgen parçaya kesin. Üçgen parçaların uçlarına kıymalı içten bolca koyun ve rulo şeklinde sarın. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye kıymalı ruloları dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu serpip, fırında pişirin.


Yorumlar