Ispanaklı Elde Açma Börek

 


Ispanaklı elde açma böreği geçtiğimiz hafta annemin isteği üzerine yapmıştım. Ispanaklı elde açma börek kıyır kıyır enfes bir börek oldu.

 

Hamuru için:

1 Çay bardağı süt

Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ

1 Yumurta, tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

500gr. Ispanak

1 Orta boy soğan (yemeklik ince doğranmış)

1 Yemek kaşığı tereyağı, sıvıyağ

Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

Ayrıca: 1 Kâse sıvı yağ

Yapılışı: Sütü, yağı, yumurtayı bir kâsede çırpın. Unu, tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dak. dinlendirin. Ispanağı doğrayın, yıkayın, haşlayın, fazla sularını sıkın. Soğanı, tereyağını, az sıvı yağı tavaya alın ve soğanı kavurun. Ispanağı, tuzu, baharatları ekleyip ıspanağı kavurun. Hazırlanan ıspanaklı içi soğutun. Hamuru 6 eşit parçaya kesin ve 6 adet beze hazırlayın. Bezelerden birini merdane ve unla açın. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin ve ıspanak serpin. Rulo şeklinde sarıp, gül böreği şekline getirin. Hazırlanan böreği tepsinin ortasına koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, rulo aline getirdikten sonra tepsideki böreğin etrafına dolayın. Üzerine sıvı yağ sürün ve fırında pişirin.


Yorumlar