Ispanaklı elde açma böreği
geçtiğimiz hafta annemin isteği üzerine yapmıştım. Ispanaklı elde açma börek
kıyır kıyır enfes bir börek oldu.
Hamuru için:
1 Çay bardağı süt
Yarım çay bardağına yakın sıvı
yağ
1 Yumurta, tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
500gr. Ispanak
1 Orta boy soğan (yemeklik
ince doğranmış)
1 Yemek kaşığı tereyağı,
sıvıyağ
Tuz, karabiber, pul biber,
kırmızı toz biber
Ayrıca: 1 Kâse sıvı yağ
Yapılışı: Sütü, yağı, yumurtayı
bir kâsede çırpın. Unu, tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru 30 dak. dinlendirin. Ispanağı doğrayın, yıkayın, haşlayın, fazla
sularını sıkın. Soğanı, tereyağını, az sıvı yağı tavaya alın ve soğanı kavurun.
Ispanağı, tuzu, baharatları ekleyip ıspanağı kavurun. Hazırlanan ıspanaklı içi
soğutun. Hamuru 6 eşit parçaya kesin ve 6 adet beze hazırlayın. Bezelerden
birini merdane ve unla açın. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin ve ıspanak serpin.
Rulo şeklinde sarıp, gül böreği şekline getirin. Hazırlanan böreği tepsinin
ortasına koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, rulo aline
getirdikten sonra tepsideki böreğin etrafına dolayın. Üzerine sıvı yağ sürün ve
fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder