Bulgur Çorbası

 


Küçükken annem bize bulgur çorbası yapardı. Bulgur çorbasının yapımını annemden öğrendim. Bulgur çorbasını etsiz yapsanız da olur, etsizde çok lezzetli bir çorbadır. Elimde az et vardı. Eti değerlendirmek için çorbaya koydum. Etli bulgur çorbası daha da leziz oldu.

 

1 Küçük kâse minik doğranmış kemiksiz et

1 Orta boy patates (küçük küp doğramış)

1-2 Adet yeşil biber (yemeklik doğranmış)

1 Küçük soğan (yemeklik ince doğranmış)

Yarım su bardağı pilavlık bulgur

1 Yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı salça

Tuz, pul biber, karabiber

Yapılışı: Eti, soğanı, biberi, yağı tencereye alıp birlikte kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Bulguru, patatesi, tuzu pul biberi, karabiberi ilave edip karıştırın. Yeterince su ilave edip çorbayı pişirin.


Yorumlar