Küçükken annem bize bulgur
çorbası yapardı. Bulgur çorbasının yapımını annemden öğrendim. Bulgur çorbasını
etsiz yapsanız da olur, etsizde çok lezzetli bir çorbadır. Elimde az et vardı.
Eti değerlendirmek için çorbaya koydum. Etli bulgur çorbası daha da leziz oldu.
1 Küçük kâse minik doğranmış
kemiksiz et
1 Orta boy patates (küçük küp
doğramış)
1-2 Adet yeşil biber (yemeklik
doğranmış)
1 Küçük soğan (yemeklik ince
doğranmış)
Yarım su bardağı pilavlık
bulgur
1 Yemek kaşığı tereyağı, 1
yemek kaşığı salça
Tuz, pul biber, karabiber
Yapılışı: Eti, soğanı, biberi,
yağı tencereye alıp birlikte kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Bulguru,
patatesi, tuzu pul biberi, karabiberi ilave edip karıştırın. Yeterince su ilave
edip çorbayı pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder