Yulaflı Sıkma Kurabiye

 


Yulaflı sıkma kurabiyeyi diyet kurabiye olarak tasarlamıştım. Marmelatlı kurabiyeleri sevdiğim için dayanamayıp, uçlarını marmelada buladım. Yulaflı sıkma kurabiyeyi diyet olarak hazırlamak isterseniz benim gibi marmelada bulamayın. Marmelatsız da tadı nefis oluyor.

 

50gr. Yumuşak tereyağı

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Yumurta (küçük boy kullandım)

3 Yemek kaşığı dolusu bal

Yarım su bardağı Antep fıstığı içi

2 Su bardağı dolusu yulaf ezmesi

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

1 Vanilya

Aldığı kadar un

Çilek marmeladı

Hindistan cevizi rendesi


Yapılışı: Yağları, balı, yumurtayı bir kâseye alıp çırpın. Yulaf ezmesini ve fıstığı rondo da toz haline getirip, karışıma ekleyin ve karıştırın. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Toparlanan ama ele çok yapışan kıvamda bir hamur olacak. Sıkma torbasının ucuyla şekiller verin (tırtıl kurabiye hamurundaki gibi). Kurabiyeleri fırında pişirin ve soğutun. Kurabiyelerin uçlarını marmelada ve hindistan cevizi rendesine bulayın.


Yorumlar