Yulaflı sıkma kurabiyeyi diyet
kurabiye olarak tasarlamıştım. Marmelatlı kurabiyeleri sevdiğim için
dayanamayıp, uçlarını marmelada buladım. Yulaflı sıkma kurabiyeyi diyet olarak
hazırlamak isterseniz benim gibi marmelada bulamayın. Marmelatsız da tadı nefis
oluyor.
50gr. Yumuşak tereyağı
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yumurta (küçük boy
kullandım)
3 Yemek kaşığı dolusu bal
Yarım su bardağı Antep fıstığı
içi
2 Su bardağı dolusu yulaf
ezmesi
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Çilek marmeladı
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Yağları, balı,
yumurtayı bir kâseye alıp çırpın. Yulaf ezmesini ve fıstığı rondo da toz haline
getirip, karışıma ekleyin ve karıştırın. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave
edip karıştırın. Toparlanan ama ele çok yapışan kıvamda bir hamur olacak. Sıkma
torbasının ucuyla şekiller verin (tırtıl kurabiye hamurundaki gibi). Kurabiyeleri
fırında pişirin ve soğutun. Kurabiyelerin uçlarını marmelada ve hindistan
cevizi rendesine bulayın.
Yorumlar
Yorum Gönder