Pastane kurabiyesinde tereyağı
veya margarin kullanırdım. Pastane kurabiyesini bu kez sıvı yağlı yaptım. Sıvı
yağlı pastane kurabiyesinin tadı harika oldu. Kurabiyelerde katı yağ kullanmak
istemeyenler, sıvı yağlı pastane kurabiyesini deneyebilirler.
Hamuru için:
1 Adet büyük boy yumurta
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı+yarım yemek
kaşığı dolusu mısır nişastası
1 Çay kaşığı dolusu kabartma
tozu
1 Vanilya
1 Yemek kaşığı dolusu kakao
Az süt (kakaolu hamuru için)
Aldığı kadar un
Kurabiyeyi süsleme malzemeleri:
Damla çikolata, marmelat
Beyaz damla çikolata
Toz Antep fıstığı
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Yağı, yumurtayı,
pudra şekerini bir kâseye alıp iyice çırpın. Nişastayı, unu, kabartma tozunu,
vanilyayı ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye ayırın.
Hamurun birine kakao ve az süt ilave edin. Ele yapışmayan bir yoğurun. Her iki
hamura da istediğiniz şekilleri verin. Kurabiyeyi fırında pişirin ve soğutun. Damla
çikolataları, 2 ayrı küçük yanmaz tavada az sütle eritin sürekli karıştırarak.
Bitter çikolatanız ve beyaz çikolatanız varsa damla çikolata yerine
kullanabilirsiniz. Süsleme malzemeleriyle kurabiyeleri istediğiniz şekilde
süsleyin. Ben fotoğraflardaki gibi şekiller verip süsledim kurabiyeleri.
Yorumlar
Yorum Gönder