Sıvı Yağlı Pastane Kurabiyesi

 



Pastane kurabiyesinde tereyağı veya margarin kullanırdım. Pastane kurabiyesini bu kez sıvı yağlı yaptım. Sıvı yağlı pastane kurabiyesinin tadı harika oldu. Kurabiyelerde katı yağ kullanmak istemeyenler, sıvı yağlı pastane kurabiyesini deneyebilirler.

 

Hamuru için:

1 Adet büyük boy yumurta

1 Çay bardağı pudra şekeri

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Çay bardağı+yarım yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

1 Vanilya

1 Yemek kaşığı dolusu kakao

Az süt (kakaolu hamuru için)

Aldığı kadar un

Kurabiyeyi süsleme malzemeleri:

Damla çikolata, marmelat

Beyaz damla çikolata

Toz Antep fıstığı

Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Yağı, yumurtayı, pudra şekerini bir kâseye alıp iyice çırpın. Nişastayı, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Hamurun birine kakao ve az süt ilave edin. Ele yapışmayan bir yoğurun. Her iki hamura da istediğiniz şekilleri verin. Kurabiyeyi fırında pişirin ve soğutun. Damla çikolataları, 2 ayrı küçük yanmaz tavada az sütle eritin sürekli karıştırarak. Bitter çikolatanız ve beyaz çikolatanız varsa damla çikolata yerine kullanabilirsiniz. Süsleme malzemeleriyle kurabiyeleri istediğiniz şekilde süsleyin. Ben fotoğraflardaki gibi şekiller verip süsledim kurabiyeleri.

 


Yorumlar