Kakaolu irmik tatlısını servis
tabağına dikkatli bir şekilde çıkarın tatlı dağılabilir.
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı
süt
2,5 yemek kaşığı dolusu irmik
2,5 yemek kaşığı dolusu şeker
2 Yemek kaşığı dolusu toz
Antep fıstığı
1 Tatlı kaşığı kakao
Yarım tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Toz Antep fıstığı ve kiraz
şekerlemesi
Yapılışı: Sütü, yağı, şekeri,
irmiği tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Islatılmış küçük bir kâseye tatlının yarısını dökün. Kalan tatlıya kakaoyu
katıp karıştırın. Beyaz tatlının üzerine 2 yemek kaşığı dolusu Antep fıstığını
koyup yayın. Üzerine kakaolu tatlıyı koyup yayın. Buzdolabında birkaç saat
bekletip, servis tabağına ters çevirin. Üzerini toz Antep fıstığı ve kiraz
şekerlemesiyle süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder