Kakaolu İrmik Tatlısı

 



Kakaolu irmik tatlısını servis tabağına dikkatli bir şekilde çıkarın tatlı dağılabilir.

 

1 Su bardağı+çeyrek su bardağı süt

2,5 yemek kaşığı dolusu irmik

2,5 yemek kaşığı dolusu şeker

2 Yemek kaşığı dolusu toz Antep fıstığı

1 Tatlı kaşığı kakao

Yarım tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için:

Toz Antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi

Yapılışı: Sütü, yağı, şekeri, irmiği tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Islatılmış küçük bir kâseye tatlının yarısını dökün. Kalan tatlıya kakaoyu katıp karıştırın. Beyaz tatlının üzerine 2 yemek kaşığı dolusu Antep fıstığını koyup yayın. Üzerine kakaolu tatlıyı koyup yayın. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis tabağına ters çevirin. Üzerini toz Antep fıstığı ve kiraz şekerlemesiyle süsleyin.


Yorumlar