Balık Şinitzel (Balık Pane) ve Balık Sandviç




Balık şinitzel için 1 adet yerli palamut balığı kullandım. Balık paneyi istediğiniz bir balıktan hazırlayabilirsiniz. İsterseniz balık şinitzeli sandviçe çevirebilirsiniz. Her iki türlü de çok leziz oluyor. 

Balık Şinitzel (Balık Pane) 

Balığın başını, içini, kemiğini, küçük kılçıklarını temizleyin. Balığı iyice yıkayıp, uzun parçalara kesin. Balık parçalarını sırasıyla karabiber ve tuz karıştırılmış una, çırpılmış yumurtaya, galeta ununa bulayın. Kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın.

Balık Sandviç

İsterseniz balık şinitzeli sandviç olarak da tüketebilirsiniz. Ekmek arasına balık şinitzeli, domates ve soğan dilimlerini, rokayı, marulu, patates kızartmasını, kornişon turşu dilimlerini koyabilirsiniz.   


Yorumlar