Balık şinitzel için 1 adet yerli
palamut balığı kullandım. Balık paneyi istediğiniz bir balıktan
hazırlayabilirsiniz. İsterseniz balık şinitzeli sandviçe çevirebilirsiniz. Her
iki türlü de çok leziz oluyor.
Balık Şinitzel (Balık Pane)
Balığın başını, içini,
kemiğini, küçük kılçıklarını temizleyin. Balığı iyice yıkayıp, uzun parçalara
kesin. Balık parçalarını sırasıyla karabiber ve tuz karıştırılmış una, çırpılmış
yumurtaya, galeta ununa bulayın. Kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın.
Balık Sandviç
İsterseniz balık şinitzeli
sandviç olarak da tüketebilirsiniz. Ekmek arasına balık şinitzeli, domates ve
soğan dilimlerini, rokayı, marulu, patates kızartmasını, kornişon turşu
dilimlerini koyabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder