Antep fıstıklı çatlak
kurabiyeyi Kurban Bayramında misafirlerimiz için hazırlamıştım. Değişik ve
nefis bir tadı olan Antep fıstıklı kurabiyenin tarifini sayfama koymak bugüne
nasip oldu.
1 Çay bardağı toz Antep
fıstığı
1 Çay bardağı hindistan cevizi
rendesi
1,5 Çay bardağı pudra şekeri
2 Yemek un
1 Yumurta akı
Ayrıca:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı: Tüm hamur
malzemelerini karıştırıp yoğurun. 10 Dakika derin dondurucuda bekletin (ben 15
dak. beklettim). Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Pudra şekerine bulayıp,
pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye dizin. Fırında altları pembeleşene kadar
pişirin. 1 Gün bekletip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder