Makarnayı değişik pişirmek isteyince içine 2 yumurta kırıp, üzerine bolca peynir rendeledim. Yumurtalı makarna değişik ve nefis bir makarna oldu.
100gr. Makarna
2 Yumurta
Yarım yemek kaşığı salça
Kaşar peyniri, sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı: Makarnayı haşlayın, süzün ve soğuk sudan geçirin. Sıvı yağını büyük bir tavaya alıp eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Makarnayı ve tuzu katıp karıştırın. Makarnada 2 boşluk açıp, boşluklara yumurtaları kırın. Makarnanın üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpin (ben Diyarbakır peyniri kullandım ve rendenin ince yeriyle rendeledim). Üzerine karabiber serpin ve kapak kapatın. Peynir eriyene ve yumurtaların akları pişene kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder