Mısırlı pilavı ara ara
pişiririm. Mısırlı Pilava tavuk yakışır mı diye merak edip, mısırlı tavuklu
pilavı pişirdim. Tavuklu mısırlı pilav enfes oldu. Pilavın üzerine karabiber
serpmenizi öneririm. Karabiber pilava çok yakıştı. Ayrıca pirinç pilavlarınıza,
pirinci kavuracağınız zaman biraz limon sıkın. Limon pilavı beyazlaştırıyor.
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı mısır
2 Tavuk budu
1 Soğan
1 Yemek kaşığı tereyağı
Az limon suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı: Tavuk butlarını, iri
doğranmış soğanı, yeterince suyu tencereye alın. Tavuk butlarını yumuşayana
kadar haşlayın ve didikleyin. Pirinci tuzlu sıcak suda ıslatıp yıkayın. Küçük
bir tencerede tereyağını eritin. Pirinci, tuzu, az limon suyunu ilave edip
pirinci kavurun. Yeterince sıcak suyu (ben suyla tavuğu haşladığım suyu yarı
yarıya kullandım), tuzu ekleyin ve pilavı pişirin. Pirinç pilavını ocaktan
alın. Mısırı pilava katıp karıştırdıktan sonra pilavı demleyin. Bir kâseye
tavuk etinden koyun. Pilavdan da koyup, servis tabağına ters çevirin. Üzerine
karabiber serpip, servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder