Tereyağı kalmadığı için sıvı
yağla poğaça yaptım ve tadını çok beğendim. Hamurdan 6 adet poğaça çıktı.
Malzemelerin miktarını çoğaltarak, daha fazla poğaça elde edebilirsiniz.
Hamuru için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 Yumurta akı
1 Çay kaşığı dolusu kabartma
tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu ve susam
İçi için:
Tulum peyniri
Yapılışı: Poğaçanın hamurunu
hazırlamak için, sıvı malzemeleri kâseye alıp çırpın. Kuru malzemeleri ilave
edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdane ve unla kalınca
açın. Kare kare kesin. Üzerlerine tulum peyniri koyun ve istediğiniz şekilleri
verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpip, fırında
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder