Sıkma kurabiyelerin tadı ayrı
güzel oluyor. Halka kurabiyede pişirdiğim sıkma kurabiyelerden biri. Beyaz
çikolata da kurabiyeye çok yakıştı. İsterseniz kurabiyede bitter çikolata da
kullanabilirsiniz. Halka kurabiyenin çikolatasız olan sadeleri de çok güzel
oldu.
Hamuru için:
1 Yumurta
50gr. Yumuşak tereyağı (çok
yumuşak olacak)
2 Tepeleme yemek kaşığı pudra
şekeri
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Beyaz çikolata (ben beyaz
damla çikolata kullandım)
Toz Antep fıstığı
Yapılışı: Yağı, yumurtayı,
pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozu bir kâseye koyup çırpma teliyle iyice
çırpın. Unu ekleyin ve karıştırın. Koyu kek hamurundan biraz daha koyu, akışkan
bir hamur olacak. Hamuru sıkma torbasına doldurun. Pişirme kâğıdı serilmiş bir
tepsiye, halka şeklinde sıkın ve fırında pişirin. Pişen kurabiyeleri soğutun.
Beyaz çikolatayı veya beyaz damla çikolatayı az suyla birlikte yanmaz tavada
eritin. Kurabiyelerin uçlarını eritilmiş çikolataya ve toz Antep fıstığına
bulayın. Çikolata donunca servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder