Halka Kurabiye

 


Sıkma kurabiyelerin tadı ayrı güzel oluyor. Halka kurabiyede pişirdiğim sıkma kurabiyelerden biri. Beyaz çikolata da kurabiyeye çok yakıştı. İsterseniz kurabiyede bitter çikolata da kullanabilirsiniz. Halka kurabiyenin çikolatasız olan sadeleri de çok güzel oldu.

 

Hamuru için:

1 Yumurta

50gr. Yumuşak tereyağı (çok yumuşak olacak)

2 Tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

1 Vanilya

Aldığı kadar un

Üzeri için:

Beyaz çikolata (ben beyaz damla çikolata kullandım)

Toz Antep fıstığı


Yapılışı: Yağı, yumurtayı, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozu bir kâseye koyup çırpma teliyle iyice çırpın. Unu ekleyin ve karıştırın. Koyu kek hamurundan biraz daha koyu, akışkan bir hamur olacak. Hamuru sıkma torbasına doldurun. Pişirme kâğıdı serilmiş bir tepsiye, halka şeklinde sıkın ve fırında pişirin. Pişen kurabiyeleri soğutun. Beyaz çikolatayı veya beyaz damla çikolatayı az suyla birlikte yanmaz tavada eritin. Kurabiyelerin uçlarını eritilmiş çikolataya ve toz Antep fıstığına bulayın. Çikolata donunca servis yapın.

 

 


Yorumlar