Fırında diyet balık tarifimde
yerli palamut balığı kullandım.
Küp doğranmış kapya biberini, küp
doğranmış sarı dolmalık biberi, küp doğranmış domatesi, küp doğranmış soğanı,
ince doğranmış sivri biberi (acısız sivri biber kullanıyorum), ince doğranmış maydanozu
bir kâsede karıştırın. Hazırlanan sebzeleri fırın kabına yayın. Üzerine
temizlenip yıkanmış balıkları koyun. Yeterince suyu, tuzu, karabiberi, kırmızı
toz biberi, isotu, kekiği, isterseniz sıvı yağ (ben diyet yemeği olarak
yaptığım için yağ koymadım) karıştırıp balığın üzerine dökün. Üzerine defne
yapraklarını, limon dilimlerini koyun. Üzerini pişirme kağıdıyla kapatın.
Çatalla üzerini birkaç yerinden hafifçe delin ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder