Diyet Fırında Balık

 




 

Fırında diyet balık tarifimde yerli palamut balığı kullandım.

 

Küp doğranmış kapya biberini, küp doğranmış sarı dolmalık biberi, küp doğranmış domatesi, küp doğranmış soğanı, ince doğranmış sivri biberi (acısız sivri biber kullanıyorum), ince doğranmış maydanozu bir kâsede karıştırın. Hazırlanan sebzeleri fırın kabına yayın. Üzerine temizlenip yıkanmış balıkları koyun. Yeterince suyu, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği, isterseniz sıvı yağ (ben diyet yemeği olarak yaptığım için yağ koymadım) karıştırıp balığın üzerine dökün. Üzerine defne yapraklarını, limon dilimlerini koyun. Üzerini pişirme kağıdıyla kapatın. Çatalla üzerini birkaç yerinden hafifçe delin ve fırında pişirin.

 

 


Yorumlar