2 Mini pasta da
diyebileceğimiz çikolata soslu kek dilimlerinin tadı enfesti.
Hamuru için:
1 Büyük yumurta
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
5 Yemek kaşığı süt
1 Tatlı kaşığı dolusu kakao
1 Vanilya
1 Çay kaşığı dolusu kabartma
tozu
Aldığı kadar un
Sosu için:
1 Su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı dolusu nişasta
1 Tatlı kaşığı dolusu kakao
2 Tatlı kaşığı şeker
1,5 Avuç damla çikolata
Yapılışı: Şekerle yumurtayı
iyicene çırpın. Yağı, 5 yemek kaşığı sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Unu,
vanilya, kabartma tozunu koyup karıştırın. 2 Adet sütlaç pişirme kabına kek
hamurunun yarısını paylaştırın. Kâsede kalan hamura kakao ve az süt ilave edip
karıştırın. Kakaolu hamuru da beyaz kek hamurlarının üzerlerine dökün. Çatalla
mozaik şekilleri verin. Kekleri fırında pişirin. Sos malzemelerini küçük yanmaz
bir tavaya alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kekleri sıcakken dilimleyin.
Sıcak kek dilimlerinin üzerlerine sıcak sostan sürüp, üst üstte koyun. Kalan
sosu üzerlerine dökün. 2 Mini pasta çıkıyor. Buzdolabında birkaç saat bekletin.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder