Hamuru için:
4 Yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı dolusu un
4 Yemek kaşığı süt
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Tutam tuz
Kreması için:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı dolusu un
2 Yemek kaşığı şeker
1 Vanilya
Arası için:
Çilek dilimleri
Sosu için:
Yarım paket (51gr.) Dr. Oetker
çikolata sosu
1 Su bardağı süt
Üzeri için:
Çilek (ikiye kesilmiş)
Damla çikolata
Toz Antep fıstığı
Fındık (bütün halde)
Yapılışı: Yumurta sarılarını
aklarından ayırın. Yumurta aklarına 1 tutam tuz ilave edip, mikserle katı kar
yapın. Hazırlanan yumurta akını bir kenarda bekletin. Yumurta sarılarına şekeri
ekleyip, mikserle iyice çırpın. Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu,
kabartma tozunu koyup çırpın. Yumurta aklarından yapılan karı, Kaşıkla söndürmeden
yavaş yavaş ve sürekli alttan alarak yumurta sarılı karışıma yedirin. Pişirme kâğıdı
serilmiş küçük bir tepsiye hamuru döküp, kaşık değdirmeden tepsiyi sallayarak
yayın. Hazırlanan Pandispanyayı fırında pişirin. Pandispanyayı fırından alıp
soğutun. Küçük bir tencereye krema malzemelerini koyun. Sürekli karıştırarak
kremayı pişirin ve soğutun. Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Arasına kremayı
sürün ve çilek dilimleri koyun. Çikolata sosunu 1 su bardağı sütle pişirin ve
pastanın üzerine dökün. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletin. Üzerine toz Antep
fıstığı ve damla çikolata serpin. Pastanın üzerini fındıklarla ve çileklerle
süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder