Çikolata Soslu Çilekli Pasta

 


Hamuru için:

4 Yumurta

4 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı sıvı yağ

4 yemek kaşığı dolusu un

4 Yemek kaşığı süt

1 Çay kaşığı kabartma tozu

1 Tutam tuz

Kreması için:

2 Su bardağı süt

2 Yemek kaşığı dolusu un

2 Yemek kaşığı şeker

1 Vanilya

Arası için:

Çilek dilimleri

Sosu için:

Yarım paket (51gr.) Dr. Oetker çikolata sosu

1 Su bardağı süt

Üzeri için:

Çilek (ikiye kesilmiş)

Damla çikolata

Toz Antep fıstığı

Fındık (bütün halde)


Yapılışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarına 1 tutam tuz ilave edip, mikserle katı kar yapın. Hazırlanan yumurta akını bir kenarda bekletin. Yumurta sarılarına şekeri ekleyip, mikserle iyice çırpın. Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu koyup çırpın. Yumurta aklarından yapılan karı, Kaşıkla söndürmeden yavaş yavaş ve sürekli alttan alarak yumurta sarılı karışıma yedirin. Pişirme kâğıdı serilmiş küçük bir tepsiye hamuru döküp, kaşık değdirmeden tepsiyi sallayarak yayın. Hazırlanan Pandispanyayı fırında pişirin. Pandispanyayı fırından alıp soğutun. Küçük bir tencereye krema malzemelerini koyun. Sürekli karıştırarak kremayı pişirin ve soğutun. Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Arasına kremayı sürün ve çilek dilimleri koyun. Çikolata sosunu 1 su bardağı sütle pişirin ve pastanın üzerine dökün. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletin. Üzerine toz Antep fıstığı ve damla çikolata serpin. Pastanın üzerini fındıklarla ve çileklerle süsleyin.

 

 

 

 


Yorumlar