Türk mutfağının geleneksel tatlılarından
biri olan aşureyi, her sene farklı şekilde pişirirdim. Aşurenin içine bol
malzeme koyardım. Bu sene daha sade, az malzemeli hazırladım. Tadı daha nefis
oldu. Özellikle 1 gece buzdolabında bekleyince aşure enfes oldu.
250gr. Aşurelik buğday (döğme)
500gr. Şeker
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru fasulye
Yarım çay bardağı pirinç
60gr. Kuru kayısı
75gr. Sarı kuru üzüm
Üzerine:
Üzerini istediğiniz gibi
süsleyebilirsiniz ben fotoğraftaki gibi süsledim.
Yapılışı: Buğdayı, nohutu, fasulyeyi
akşamdan ayrı ayrı kaselerde ıslatın. Ertesi gün pirince su ekleyip ıslatın. Kuru
fasulyeyi ve nohutu ayrı ayrı tencerelerde haşlayıp süzün. Buğdayı büyük bir
tencereye alıp yeterince su koyun. Pişmeye bırakın. Pirinci, nohutu, fasulyeyi buğdayın
pişmesine yakın tencereye koyun. Tüm malzemeler yumuşayınca küçük küp kesilmiş
kuru kayısıyı, üzümü ilave edin. Üzüm ve kayısının yumuşamasına yakın şekeri
ekleyin. Tüm malzeme yumuşayınca ocaktan alıp, kaselere aktarın.
Yorumlar
Yorum Gönder