Sıkma kurabiyeyi fırından
aldıktan sonra iyice soğumalarını bekleyin. Sıcakken kurabiyeler kırılabilir,
çikolata ve marmelat akabilir.
Hamuru için:
150gr. Yumuşak tereyağı
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
2 Su bardağı+2 tepeleme yemek
kaşığı un
Ayrıca:
Çilek marmeladı
Toz Antep fıstığı
Çikolata
Yapılışı: Pudra şekerini,
yağı, yumurtayı karıştır. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Hamuru
sıkma torbasına doldurup, istenilen şekillerde tepsiye sıkın. Fırında kurabiyelerin
altı hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler soğuyunca, kurabiyeleri
istediğiniz şekilde süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder