Sıkma Kurabiye




Sıkma kurabiyeyi fırından aldıktan sonra iyice soğumalarını bekleyin. Sıcakken kurabiyeler kırılabilir, çikolata ve marmelat akabilir.

Hamuru için:
150gr. Yumuşak tereyağı
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
2 Su bardağı+2 tepeleme yemek kaşığı un
Ayrıca:
Çilek marmeladı
Toz Antep fıstığı
Çikolata

Yapılışı: Pudra şekerini, yağı, yumurtayı karıştır. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Hamuru sıkma torbasına doldurup, istenilen şekillerde tepsiye sıkın. Fırında kurabiyelerin altı hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler soğuyunca, kurabiyeleri istediğiniz şekilde süsleyin.

Yorumlar