Tavuklu Sulu Makarna




Makarnayı değişik şekillerde pişirmeyi ve tüketmeyi seviyorum. Tavuk sulu makarna da değişik şekilde pişirdiğim ve farklı lezzette olan tariflerimden biri.

250gr. Spagetti
1 Tavuk budu (kemiksiz ve derili)
4 Tavuk kanadı (3’e kesilmiş)
1 Kök ıspanak (ince doğranmış)
1 İnce pırasa (ince halka halka doğranmış)
Yarım kuru soğan (piyazlık doğranmış)
Küçük bir parça havuç (şerit doğranmış)
1 Kapya biberi (şerit doğranmış)
7-8 Mantar (dilimlenmiş)
3 Diş sarımsak (dilimlenmiş)
Soya sosu, tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: İri kuşbaşı doğranmış tavuk budunu ve tavuk kanatlarını tencereye alın. Biraz sıvı yağ ekleyip, renkleri dönene kadar soteleyin. Doğranmış sebzeleri ilave edip soteleyin.  Yeterince kaynar su ekleyin. 1 Taşım kaynayınca makarnayı ekleyin. Üzerine kapak kapatın. Makarna yarı yarıya pişince soya sosunu, baharatları, gerekirse tuzu tencereye koyun. Sulu kalacak şekilde pişirin.


Yorumlar