Makarnayı değişik şekillerde
pişirmeyi ve tüketmeyi seviyorum. Tavuk sulu makarna da değişik şekilde pişirdiğim
ve farklı lezzette olan tariflerimden biri.
250gr. Spagetti
1 Tavuk budu (kemiksiz ve
derili)
4 Tavuk kanadı (3’e kesilmiş)
1 Kök ıspanak (ince doğranmış)
1 İnce pırasa (ince halka
halka doğranmış)
Yarım kuru soğan (piyazlık
doğranmış)
Küçük bir parça havuç (şerit
doğranmış)
1 Kapya biberi (şerit
doğranmış)
7-8 Mantar (dilimlenmiş)
3 Diş sarımsak (dilimlenmiş)
Soya sosu, tuz, karabiber, pul
biber
Yapılışı: İri kuşbaşı
doğranmış tavuk budunu ve tavuk kanatlarını tencereye alın. Biraz sıvı yağ
ekleyip, renkleri dönene kadar soteleyin. Doğranmış sebzeleri ilave edip
soteleyin. Yeterince kaynar su ekleyin.
1 Taşım kaynayınca makarnayı ekleyin. Üzerine kapak kapatın. Makarna yarı
yarıya pişince soya sosunu, baharatları, gerekirse tuzu tencereye koyun. Sulu
kalacak şekilde pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder