Tavuk Tantuni




Tavuk tantuniyi geçtiğimiz ramazan ayında hazırlamıştım. Bloguma koymak bugüne kısmet oldu.

2 Tavuk kanadı ve 2 tavuk budu (kemiksiz ve derili)
Yarım yemek kaşığı tereyağı, az sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, isot, kekik, kimyon
Lavaş ekmeği
Soğan (piyazlık doğranmış)
Domates (küçük küp doğramış)
Maydanoz (ince doğranmış), sumak
Biber turşusu veya kornişon turşu
1 Çay bardağı su


Yapılışı: Tereyağını ve sıvı yağı tavaya alıp tereyağını eritin. Küçük küpler halinde doğranmış tavuğu tavaya ilave edin. Tavuğun rengi dönene kadar soteleyin. Tuzu, baharatları ekleyip 1-2 dak. daha soteleyin. 1 Çay bardağı su koyup, 1-2 taşım kaynatın. Lavaşları tantuninin üzerine hafifçe bastırın. Lavaşların üzerlerine sırasıyla tavuğu, Soğan maydanoz sumak karışımını, domatesi, turşuyu koyun. Dürüm şeklinde sarıp servis yapın.

Yorumlar