Tavuk tantuniyi geçtiğimiz
ramazan ayında hazırlamıştım. Bloguma koymak bugüne kısmet oldu.
2 Tavuk kanadı ve 2 tavuk budu
(kemiksiz ve derili)
Yarım yemek kaşığı tereyağı,
az sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber,
isot, kekik, kimyon
Lavaş ekmeği
Soğan (piyazlık doğranmış)
Domates (küçük küp doğramış)
Maydanoz (ince doğranmış),
sumak
Biber turşusu veya kornişon
turşu
1 Çay bardağı su
Yapılışı: Tereyağını ve sıvı
yağı tavaya alıp tereyağını eritin. Küçük küpler halinde doğranmış tavuğu
tavaya ilave edin. Tavuğun rengi dönene kadar soteleyin. Tuzu, baharatları ekleyip
1-2 dak. daha soteleyin. 1 Çay bardağı su koyup, 1-2 taşım kaynatın. Lavaşları
tantuninin üzerine hafifçe bastırın. Lavaşların üzerlerine sırasıyla tavuğu,
Soğan maydanoz sumak karışımını, domatesi, turşuyu koyun. Dürüm şeklinde sarıp
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder