Patlıcan Oturtma



Geleneksel lezzetlerimizden olan patlıcan oturtmayı ilk kez pişirdim. Bana biraz ağır geldi ama patlıcan oturtmanın tadı enfesti.

3 Büyük boy patlıcan
2 Yeşil biber (yemeklik doğranmış)
1 Soğan (yemeklik doğranmış)
1 kâse kışlık domates püresi
300gr. Kıyma
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Sosu için:
1 Su bardağı su
Yarım yemek kaşığı salça
Ayrıca:
Sıvı yağ
Kiraz domates
Sivri biber
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup, halka halka kesin ve tuzlu suda bekletin. Yıkayıp, fazla sularını hafifçe sıkın. Daha sonra bol yağda kızartın ve fazla yağlarını peçetede alın. Az sıvı yağda biberleri ve soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip kavurun. Maydanozu, baharatları, tuzu ilave edip karıştırın. Domates püresini ekleyip pişirin. Uygun bir fırın kabına 1 kat patlıcan, 1 kat kıymalı iç olacak şekilde koyun. En üstüne patlıcanları koyup, üzerini kiraz domates ve sivri biberle süsleyin. Sos malzemelerini küçük bir kâseden çırpın. Sosu tepsiye döküp, yemeği fırında pişirin.



Yorumlar